Uwsupermarkt - Digitale communicatie & acties

+3123 20 10 200

bellen
Headerlogo.png

Aldi stopt met het verkopen van plastic tassen.

Geplaatst op 11 augustus 2017 om 12:29 door Joeri Vermeer

587 keer gelezen

Haarlem - Aldi stopt als eerste grote supermarkt met verkoop plastic tassen. Vanaf begin 2018 zijn alleen de stevige tassen nog verkrijgbaar bij winkelketen Aldi. Hoe groot is deze overwinning voor het milieu?


De strijd tegen plastic.
De strijd is nog lang niet gestreden, zegt Vera Dalm, directeur van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Ook al heeft Aldi donderdag aangekondigd de plastic tas in de ban te doen, de belangrijkste veldslag tegen plastic tassen vechten Nederlandse consumenten volgens Dalm uit in hun hoofd. 'Ze moeten het gebruik van eigen tassen in hun systeem krijgen. Als mensen eraan wennen altijd een tas mee te nemen bij het boodschappen doen, boeken we pas echt vooruitgang.'

Verbod gratis plastic draagtas.
Sinds 1 januari 2016 zijn gratis plastic tassen in winkels niet meer toegestaan. Een tasje mag wel tegen betaling worden aangeboden. Op die manier wil de overheid het bewustzijn van consumenten vergroten. En de maatregel lijkt te werken. Afgelopen april meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat er sinds het verbod 71 procent minder tasjes over de toonbank zijn gegaan. Dat komt neer op een daling van 170 naar 50 tasjes per persoon per jaar. Ongeveer 30 procent van de plastic tasjes is vervangen door een papieren versie. "Maar ook papieren tassen zijn niet goed voor het milieu, dus we adviseren mensen echt om herbruikbare tassen te gebruiken", zegt Dalm.

Reageren