Uwsupermarkt - Digitale communicatie & acties

+3123 20 10 200

bellen
Headerlogo.png

Nederlanders doen boodschappen steeds vaker online.

Geplaatst op 24 november 2017 om 16:38 door Niels Veen

731 keer gelezen

DEN HAAG - Meer dan een kwart van alle Nederlanders kocht dit jaar wel eens zijn boodschappen via het internet. Dat is een stijging van 7 procentpunten ten opzichte van vorig jaar, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Toen bestelde 19 procent af en toe levensmiddelen of cosmetica online.

De online aankopen voor bijna alle onderzochte producten en diensten waren dit jaar hoger dan voorgaande jaren. Ongeveer de helft van de Nederlanders schafte dit jaar kleding, reizen en kaartjes voor evenementen aan op internet. Geen enkele categorie steeg echter zo hard als levensmiddelen.

Late levering voornaamste klacht
Nederlanders kochten bovendien steeds vaker zaken online en gaven daarbij meer uit. De vaakst voorkomende klacht bij online shoppen is te late levering.

Gelijke tred met webwinkels
Ook de aankopen van Nederlanders bij webwinkels uit andere EU-landen stegen. In de eerste zes maanden van 2017 hield die stijging gelijke tred met de omzetstijging van Nederlandse webwinkels. Tot voor kort steeg de omzet van buitenlandse webwinkels harder. Het CBS schat dat Nederlanders van januari tot en met juni ruim 600 miljoen euro uitgaven bij online winkels in de EU.

Reageren