Uwsupermarkt - Digitale communicatie & acties

+3123 20 10 200

bellen
Headerlogo.png

Groenten en cocktails stelen de show op kerstmenu 2017

Geplaatst op 8 december 2017 om 15:49 door Mike Hovenier

722 keer gelezen

Groenten overstijgen dit jaar de status van bijgerecht. Meer dan 30% van de Nederlanders is van plan om thuis een kerstborrel te organiseren. Een derde van Nederland wil, vanuit de kerstgedachte, iemand thuis uitnodigen die hij of zij (nog) niet zo goed kent.

De feestdagen staan voor de deur. Wat betekent Kerst voor Nederland? Groenten worden niet meer alleen als bijgerecht geserveerd, de kerstborrel wordt een nieuwe traditie en we geven 23 euro meer uit aan het kerstmenu vergeleken met vier jaar geleden. In het kader van de kerstgedachte is een derde van Nederland van plan een keer iemand uit te nodigen aan de kersttafel die hij of zij (nog) niet goed kent. Dit en meer blijkt uit onafhankelijk onderzoek* door Albert Heijn naar hoe Nederlanders zich voorbereiden op de feestdagen. Bij die voorbereiding maken 1,5 miljoen thuiskoks gebruik van de Kerst Allerhande, het inspiratiemagazine van Albert Heijn met recepten, stylingtips, foodhacks en trends voor de feestdagen, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Het wordt een groen(t)e Kerst
Acht op de tien Nederlanders onder de 30 jaar associëren Kerst voornamelijk met lekker eten. Groenten zijn de status van bijgerecht overduidelijk ontstegen: bij negen op de tien Nederlanders spelen groenten een belangrijke rol op het kerstmenu. Ook zijn biologische producten voor bijna de helft (44%) onderdeel van de kerstmaaltijd, is een kwart van plan een vegetarisch gerecht te serveren en verdubbelde het aantal vleesvervangers in omvang. Rutger Anema, Hoofdredacteur Allerhande: “In onze winkels en online merken we duidelijk dat groenten steeds vaker centraal staan in de maaltijd. In de Kerst Allerhande spelen we op deze ontwikkeling in met onder meer een recept voor Biet Wellington, een vegetarisch gerecht met een knipoog naar de klassieker Beef Wellington.”

Nederlandse thuiskok is bescheiden
Een derde van de thuiskoks staat langer dan 3 uur in de keuken voor het kerstdiner. Alle inspanningen ten spijt, bestempelt een vijfde van hen zichzelf als ‘amateuristische kok’ en is een derde onzeker over zijn/haar kookkunsten, vrouwen nog meer dan mannen (38% versus 28%). We beoordelen onze eigen culinaire kwaliteiten gemiddeld met een rapportcijfer van 7,2. Albert Heijn biedt alle thuiskoks ook dit jaar een helpende hand met de WhatsApp-service, die advies en tips geeft tijdens het koken van het kerstdiner. Naast de ruim 300 speciaal voor Kerst ontwikkelde producten die vanaf 11 december verkrijgbaar zijn, biedt Albert Heijn voor de écht zorgeloze thuiskoks dit jaar de Allerhande Kerstbox. Hierin zitten alle ingrediënten en recepten voor een heerlijk viergangendiner voor twee of vier personen.

Reageren