UWS-2018-RGB-96x96.png
OFFTERKNOPv2.png

Geplaatst op 19 januari 2018 om 14:14 door Mark Smid

Verdwijnt de traditionele supermarkt?

2283 keer gelezen

De traditionele supermarkt zal verdwijnen. Dat zegt Colette Cloosterman-Van Eerd, bestuurder en mede-eigenaar van supermarktketen Jumbo in een interview met het Financieele Dagblad. Volgens haar worden het plekken waar mensen elkaar ontmoeten en waar keukens aan winkels worden toegevoegd om eten te bereiden.

Het openen van multifunctionele locaties is een van de manieren voor het eerder overgenomen La Place en Jumbo om uit te breiden. Daarvoor mikt de supermarkt op groei op plekken waar veel mensen voorbij komen zoals langs de snelweg, treinstations, luchthavens. Maar ook ziekenhuizen en universiteiten worden door Jumbo genoemd.

Multifunctioneel
La Place komt met restaurants waar je niet alleen een hapje kunt eten, maar ook kunt vergaderen, winkelen, de auto opladen of wassen en misschien ook sporten. La Place-directeur Bart van den Nieuwenhof denkt dat de mogelijkheden in principe eindeloos zijn.Nu La Place in Nederland weer een stevig fundament heeft, zijn ook de buitenlandse groeiplannen weer afgestoft.

Reageren