UWS-2018-RGB-96x96.png
OFFTERKNOPv2.png

Geplaatst op 2 februari 2018 om 13:00 door Joeri Vermeer

Supermarkten populair bij ex-werknemers V&D en Schoenenreus

2406 keer gelezen

Breda, 1 februari 2018 - Albert Heijn is de populairste werkgever onder ex-werknemers van de in 2015 failliet verklaarde ketens V&D en Schoenenreus. Dit blijkt uit onderzoek van dienstverlener CV Ster. Binnen het onderzoek werden cv’s van ex-werknemers van V&D en Schoenenreus geanalyseerd.

Supermarkten in trek
Zo’n 15,7 procent van de voormalig medewerkers van de twee onderzochte ketens ging na het ontslag aan de slag bij een supermarkt. Ruim 6 procent van de ex-werknemers van V&D en Schoenenreus vond in Albert Heijn hun nieuwe broodheer.

Niet alleen Albert Heijn doet het goed als nieuwe werkgever. Ook andere supermarkten en warenhuizen bleken een populaire vervolgstap voor ex-werknemers van Schoenenreus en V&D. Zo gingen ook veel mensen verder bij supermarkt Jumbo (3,0 procent). De top drie wordt afgesloten door warenhuis Hema, waar 2,2 procent van de onderzochte werknemers hun carrière vervolgden.

Ex-werknemers V&D versus ex-werknemers Schoenenreus
De ex-werknemers van V&D en Schoenenreus hebben Albert Heijn weliswaar beiden op plek 1 staan, toch zijn de overige nieuwe werkgevers in de top 3 voor beide groepen ex-werknemers verschillend.Zo bestaat de top drie nieuwe werkgevers van ex-V&D’ers uit Albert Heijn (6,0 procent), Jumbo (3,8 procent) en Hema (2,7 procent). Bij voormalig medewerkers van Schoenenreus bestaat deze top drie uit Albert Heijn (6,1 procent), PLUS (4,4 procent) en Trekpleister (4,1 procent).

Meer over de onderzoeksresultaten is te lezen op: https://cvster.nl/carriere/faillissement-onderzoek

Reageren