UWS-2018-RGB-96x96.png
OFFTERKNOPv2.png

Geplaatst op 7 maart 2018 om 11:02 door Jeroen Smit

Amsterdam zet als eerste stad ter wereld stappen richting een plasticvrije supermarkt

2154 keer gelezen

De gemeente Amsterdam opent de eerste pop-up plasticvrije supermarkt, meldt online magazine Bedrock. Hiermee proberen ze een toekomst zonder plastic te realiseren. Iets wat hard nodig is, te zien aan de plastic soep in onze oceanen.

De gemeente Amsterdam werkt hier aan mee, samen met de biologische supermarktketen EkoPlaza. Het is een initiatief van de internationale organisatie A Plastic Planet, die zich inzet voor plasticvrije supermarkten. De pop-up komt in een aanbouw van de EkoPlaza in Amsterdam-West, aan de Jan Pieter Heijestraat.

Ekoplaza Lab
Aansluitend bij de plasticvrije supermarkt, heeft EkoPlaza ook haar eigen lab – Ekoplaza Lab – opgericht. Als eerste supermarkt ter wereld nemen ze het initiatief om de milieu-impact van plastic terug te dringen. Ze willen Ekoplaza Lab snel uitbreiden, zodat er aan het einde van dit jaar in elk filiaal een plasticvrije zone is.

Een nieuw keurmerk
Naast de plasticvrije supermarkt, hebben ze ook een nieuw keurmerk in het leven geroepen. Zo kan je als consument makkelijk checken of er plastic in een product zit. Soms zit er in een kartonnen verpakking onverwacht plastic. Met het Plastic Free-label weet je zeker dat je geen plastic koopt. En er is genoeg keuze, zo zijn er al 700 plasticvrije producten te vinden in de nieuwe supermarkt. Alle producten met dit keurmerk zijn juridisch door Client Earth gecheckt.

Reageren