UWS-2018-RGB-96x96.png
OFFTERKNOPv2.png

Geplaatst op 23 april 2018 om 14:19 door

Coop gaat voor een beter milieu

2068 keer gelezen

Coop draagt bij aan een beter milieu. Van logistiek, energiegebruik en voedselverspilling tot gerecyclede boodschappentassen in de winkels.

Terugdringen energieverbruik in de winkels
In de filialen namen ze diverse energiebesparende maatregelen. Zo gebruiken ze 100 procent groene stroom, hebben ze energiezuinige wandmeubelen, een energiezuinig verlichtingsplan en zijn alle vries- en verticale koelvriesmeubels afgedekt. Ook in de distributiecentra kozen ze voor diverse energiebesparende oplossingen, zoals de led-verlichting en een energiezuinig acculaadsysteem in distributiecentrum Gieten.

Slim logistiek proces
Op logistiek gebied bekijken ze continu of ze niet nog efficiënter, zuiniger of slimmer kunnen werken. Zo investeerden ze in een duurzamer wagenpark, verbeterden ze de beladingsgraad van onze vrachtwagens en richtten ze hun transportschema’s steeds efficiënter in.

Duurzame verpakkingen
Coop investeert continu in duurzamere verpakkingen. Ze gebruiken gerecyclede petflessen voor de verse jus d’orange, de groentetasjes zijn gemaakt van suikerriet en ook steeds meer verpakkingen van het vlees zijn duurzaam. Daarnaast bieden ze klanten een CO2-neutrale plastic tas en een bigshopper gemaakt van gerecyclede petflessen.

Voedselverspilling
Coop wil voedselverspilling tegengaan. Ze reduceren de afvalstromen door gebruik te maken van slimmere systemen, aanpassingen in assortimenten en het opleiden van personeel. Derving van producten proberen ze zoveel mogelijk te voorkomen. Producten die niet meer voor de verkoop geschikt zijn, worden geregistreerd en in gescheiden afvalstromen afgevoerd; groente- en fruitafval wordt 100 procent gecomposteerd en vleesafval vernietigd. Daarnaast maken ze met diverse campagnes de klanten bewust van voedselverspilling.

Lokale initiatieven
Coop is trots op zijn ondernemers, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zorgen voor een betere leefbaarheid van de lokale omgeving. Diverse ondernemers ontvingen hiervoor het Super Supermarkt Keurmerk (SSK).

Reageren